23948sdkhjf

Norsea vil lede basehavn for ny møllepark fra Thorsminde Havn

Esbjerg-firma er klar til at etablere servicehavn for den kommende Thor Havmøllepark i Thorsminde, og det vil give 30-40 jobs. Det forudsætter dog, at Norsea får kontrakt med det konsortium, der vinder projektet med de mange vindmøller.

Når havmølleparken Thor efter planen begynder at levere grøn vindenergi i 2024, vil Esbjerg-firmaet Norsea være på plads som baseoperatør for projektet i Thorsminde Havn, der ligger vest for Holstebro.

Norsea opererer lige nu Danmarks største basehavn på energiområdet, som ligger i Esbjerg.

- Vi ser oplagte muligheder i at engagere os i den udvikling, som en af verdens allerstørste
havmølleprojekter vil føre med, siger Anders Aalund Olsen, Head of Logistics, Offshore Solutions i Norsea:

Det styrker Thorsminde Havn i udvikling mod offshore servicehavn, mener havnens bestyrelse.

- Med Norsea får vi rigtig mange kompetencer og nye forsyningskæder på havnen i Thorsminde. Det er en kæmpe gevinst, at de dækker så mange af vindindustriens servicebehov. De kommer helt sikkert til at accelerere den udvikling, vi ønsker for Thorsminde Havn, siger Poul Willadsen, der er formand for
havnebestyrelsen.

Oplagt med havn i nærområdet

Thor Havmøllepark placeres 20 kilometer fra kysten, og der er ambitioner i nærområdet om at etablere en effektiv basehavn, som kan efterkomme behovet for serviceydelser, når parken går i drift.

- Det vil være oplagt ud fra både et logistisk og miljømæssigt synspunkt, at parken forsynes fra nærområdet. Der er meget lokaludvikling og lokalt engagement knyttet op på parken, fx er Thorsminde allerede nu langt med etableringen af en heliport målrettet det arbejde, der venter i Thor Havmøllepark, siger Hans K. Jepsen, Project & Sales Manager i Norsea.

Thor bliver blandt de største havmølleparker og vil, når den er fuldt udbygget og net-tilsluttet i 2027, kunne forsyne cirka 800.000 danske husstande med grøn energi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094