23948sdkhjf

Hirtshals Havn: Rædselsår trods plus i gods og fisk

Der er ikke så meget at tage fejl af, når Hirtshals Havn på sin egen hjemmeside skal beskrive 2020.

”Et rædselsår” kaldes de forgangne 12 måneder.

Hirtshals Havn har nemlig, ligesom mange andre virksomheder, været igennem et år, der i høj grad har været påvirket af de samfundsmæssige begrænsninger, som regeringerne verden over har været tvunget til at indføre grundet corona-pandemien.

Selvom der i 2020 har været et betydeligt pres på nogle af havnens centrale forretningsområder, bevæger to af havnens væsentligste forretningssegmenter sig i en positiv retning.

Vækst i gods, cargo og fisk

Trods covid-19 oplevede Hirtshals Havn i 2020 en vækst i den samlede godsvolumen på 3,1 procent. Det svarer til, at der i løbet af 2020 blev transporteret knap 100.000 tons mere gods over kajen i Hirtshals sammenlignet med 2019. 2020 ender derfor med en samlet godsvolumen på i alt 1,9 millioner. tons.

- Den positive udvikling i godsmængden sammenholdt med havnens allerede søsatte initiativer på området skærper vores forventninger til, at Hirtshals Havn i 2021 for første år nogensinde kan opnå en samlet godsvolumen på over to millioner tons, siger havnens bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen, til Hirtshals Havns hjemmeside.

Ligeledes har havnen kunnet konstatere en positiv fremgang inden for cargotrafikken, hvor antallet af lastbiler og løstrailere er steget med 2,1procent fra 2019 til 2020. Hermed er der i 2020 overført i alt 144.000 enheder. Dette resultat er opnået, til trods for at rederierne, der besejler Hirtshals Havn, sideløbende har reduceret færgekapaciteten som følge af corona-pandemien.

På fiskesegmentet noterer Hirtshals Havn også en positiv udvikling i 2020. Her udgjorde de samlede tilførsler af fisk inklusiv laks nemlig en samlet værdi på 1,48 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 0,7 procent set i forhold til det hidtidige rekordår i 2019.

Væksten i tilførslerne er opnået, samtidig med at værdien af de enkelte landinger har været faldende på grund af prispresset på de nedlukkede sydeuropæiske markeder, hvor højkvalitetsfisken fra Hirtshals primært afsættes.

Fald i biler og passagerer

Hirtshals Havn har som konsekvens af grænselukningerne i Norden og Europa måttet konstatere et fald i bil- og passagertrafikken over havnen på 59,1 procent fra 2019 til 2020.

- Bil- og passagertrafikken samt udviklingen på markederne for Hirtshals’ kvalitetsfisk har naturligvis sat tydelige spor på Hirtshals Havn i 2020, og det vil det også gøre det i 2021 - og måske helt ind i 2022. Det forholder vi os naturligvis til, samtidig med at vi sætter fuldt fokus havnens fremtidige udvikling i fremtiden, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187