23948sdkhjf

Milliongave til Museet for Søfart giver ro til jubilæum

Med nye fondsmidler kan M/S Museet for Søfart i 2023 fejre 10-års fødselsdag med åbningen af nye udstillinger.

Midt i en svær tid har M/S Museet for Søfart modtaget 21 millioner i støtte fra forskellige maritime fonde.

Efter et år med nedlukninger, stort set ingen udenlandske turister og faldende publikumstal er fondsmidlerne en opmuntrende håndsrækning.

- Det giver os mulighed for at se fremad, og det er vi glade for. I 2023 fylder M/S Museet for Søfart 10 år, og det bliver markeret med åbningen af nye faste udstillinger med fokus på ny teknologi og dansk søfarts evne til omstilling, siger direktør Ulla Tofte, M/S Museet for Søfart.

Hun mener, at søfarten er Danmarks mest omstillingsparate erhverv, der på imponerende vis har tilpasset sig ny teknologi i 300 år – fra sejl til damp, fra diesel til el og fra søkort til gps.

- Dét er nok én af de vigtigste årsager til at Danmark stadig er verdens førende søfartsnation, siger hun. 

Mere kronologisk opbygning

Museet bevarer det bedste fra de nuværende udstillinger, og den store modelskibssamling skal mere frem i lyset. En stor installation vil give museets gæster mulighed at få mere viden om de flere hundrede skibsmodeller i samlingen.

De nye faste udstillinger får desuden en mere kronologisk opbygning end de nuværende tematiske udstillinger

De nye udstillinger ventes at åbne om tre år og realiseres med støtte fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Den Danske Maritime Fond, Orients Fond, Knud Højgaards Fond, Lauritzen Fonden, S.C. Van Fonden og With-Fonden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096