23948sdkhjf

Politikere i syv sind om gratis ø-færger

Flere af Folketingets partier klar til at gentage sidste sommers succes med gratis ø-færger, skriver Berlingske.

Avisen har hentet positive udsagn fra Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative.

- Vi synes, det har vist sig at være en god idé. Det skaber meromsætning på vores øer og styrker et Danmark i bedre balance. Det er også i den store sammenhæng et beskedent beløb, det koster at gøre det, siger partiets finansordfører Troels Lund Poulsen, der også klar til at diskutere at gøre det permanent gratis at sejle til kongerigets øer.

Også SF er med på ideen, dog med forbehold.

- Sidst så vi, at de fastboende på øerne, hvor der var gratis færgefart til, havde problemer med at komme frem og tilbage, fordi der var for mange turister. Det bliver man nødt til at finde en løsning på. Men ellers er vi åbne overfor, at man gør det samme igen, siger SFs ordfører på området Anne Valentina Bertelsen til avisen.

Det blev allerede dengang diskuteret, om der kunne gives fortrinsret til fastboende, hvilket der efter vurderingerne ikke var juridisk hjemmel til.

Andre siger nej

Andre partier siger på forhånd nej til en ny gratis omgang. Det er Liberal Alliance og Radikale Venstre.

De radikales landdistrikts- og ordfører Rasmus Helveg Petersen peger blandt andet på overbelastningen af færgernes kapacitet sidste sommer som argument for, at det ikke skal være gratis igen.

Socialdemokratiet vil ikke på nuværende tidspunkt ikke forpligte sig til endnu en sommer med gratis færger.

Evaluering fremrykket

Egentlig skulle forsøget med gratis ø-færger først evalueres i 2022, men det er blevet fremskyndet.

- Erhvervsministeren havde forestillet sig en sådan evaluering i 2022, men Udvalget for Landdistrikter og Øer har i samarbejde med øerne fået det fremskyndet og arrangerer en høring i slutningen af februar, hvor vi skal drøfte, hvordan det gik med sommerpakken, oplyser folketigsmedlemme Lennart Damsbo-Andersen (S), der selv er medlem af udvalget, til Lolland-Falsters Folketidende. 

Kilde: https://www.berlingske.dk/dine-penge/par...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156