23948sdkhjf

Stigende interesse for el-hybride gear

El-hybride drivlinjer på skibe øger efterspørgslen på ME Production’s hybridgear

Frederikshavnervirksomheden ME Production har de seneste år investeret og udviklet massivt indenfor marine hybridgear-løsninger. Den indsats honoreres nu ifølge virksomheden af kunderne, der har øget deres efterspørgsel på netop gear til hybride drivlinjer på skibe.

Det skriver ME Production i en pressemeddelelse.

ME Production har i mange år udviklet hybridgear løsninger, og det øgede fokus på den grønne omstilling i samfundet, har været med til at speede processen op. ME Production oplever specielt, at det er til fiske- og arbejdsfartøjer, hvortil der efterspørges hybridgear, noget, som giver god mening, mener ME Production’s Sales Manager Claus Madsen.

- Vores hybrid gear kan kombineres med en elektromotor, som f.eks. booster dieselmotoren, når der er behov for ekstra effekt, eller hvis man af forskellige årsager periodevis ønsker at køre ren el-drift eller combi-mode.

- I nogle tilfælde opnås der betydelige brændstofbesparelser på over 50 pct. For eksempel kan et fremdrivningsanlæg med en dieselmotor på 500 kW øge sin effekt med op til 300 kW. Interessen gælder såvel nybygningsprojekter samt installation i eksisterende fartøjer, fortæller Claus Madsen.

Grøn profil

Der har de seneste år været meget fokus på hybridløsninger, og nu begynder snakken at ende ud i reelle forespørgsler. Samlet set er installationsomkostningerne selvfølgelig højere men positiveffekten på både miljø og skibeejernes ønske om grønnere profil vægtes højere, påpeges det i pressemeddelelsen. 

Dette er yderligere hjulpet på vej politisk idet man i enkelte markeder f.eks. Norge tilbyder anseelige tilskudsordninger til omstilling og installation af ”grønnere” løsninger.

- Det glæder os, at markedet begynder at se andre veje end de traditionelle gearkasser til dieselmotorer. Vi har en komplet ny Mekanord gearserie for hybriddrift på trapperne klar til introduktion, og vi forventer at 2021 bliver gennembruddet for vores hybridgear, slutter Claus Madsen.  

Produktlinjen hos ME Production omfatter gearkasser i mange varianter og med en ydelsesvariation fra 150 kW til 8.000 kW.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111