23948sdkhjf

FOTOS: Samsøs nye hurtigfærge har kurs mod Aarhus

Samsø Rederis nye hurtigfærge ’Lilleøre’ blev forrige uge lastet som projektlast ombord på SAL’s projektlastskib ’Anne-Sofie’ i den kinesiske havneby Humen. Hurtigfærgen er dermed lige nu undervejs mod Aarhus, hvortil den ifølge Samsø Rederi ventes at ankomme et sted mellem den 15. og 20. februar.

Først skal ’Lilleøre’ dog lige en tur med forbi Glasgow, hvor med-lasten bestående af møllevinger skal losses. ’Anne-Sofie’ skal også i Nordeuropa forbi Amsterdam, men lige nu er det ifølge Samsø Rederi ikke helt afklaret om det kald bliver før eller efter leveringen af ’Lilleøre’ i Aarhus.

’Lilleøre’s letvægt var ved lastningen 105 ton uden bunker og andre vægtøgende fornødenheder, der kommer ombord, inden hurtigfærgen er driftsklar frem imod 26. april, hvor Sælvig – Aarhus-fartplanen træder i kraft.

Samsø Rederi oplyser til Søfart, at rederiet også har fået byggeværftet, Afai Southern Shipyard, til at konstruere og levere de fire vugger sammen med færgen. Dermed følger de fire vugger med i land i Aarhus, hvor de skal bruges, når ’Lilleøre’ en gang om året skal overhales på land.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172