23948sdkhjf

'Helge Ingstad' sendes til skrot - kun norske værfter blev indbudt

Den norske uheldsramte fregat 'Helge Ingstad' står ikke til at redde og sendes nu til ophugning.

Det har længe stået klart, at det ville blive for dyrt at reparere den ødelagte fregat.

Nu står det hugget i granit, efter den norske stats enhed for forsvarsmateriel netop har tildelt Norscrap West AS opgaven med at skrotte fregatten. 

Arbejdet med at pille skibet fra hinanden og genanvende delene skal udføres i Norge på Norscraps anlæg i Hanøytangen.

'Helge Ingstad' var på vej hjem fra en Nato-øvelse til flådebasen Haakonsvern ved Bergen, da den kolliderede med Aframax-tankskibet 'TS Sola' ved 4-tiden om morgenen den 8. november 2018.

Det lykkedes kaptajnen på 'Helge Ingstad' at lægge fregatten ind ved kysten, hvor den dog ad flere omgange sank dybere ned. Først flere måneder senere lykkedes det at bjærge fartøjet. 

Kun norske værfter kunne byde på opgaven

Fire norske leverandører har konkurreret om opgaven.

Valget en norsk leverandør er baseret på omfanget af skaden og behovet for at beskytte detaljerne i fregatten. Af sikkerheds- og beskyttelsesmæssige årsager kunne kun norske leverandører deltage i konkurrencen, skriver enheden.

- Vi er tilfredse med ​​kontrakten om skrotning af fregatten 'Helge Ingstad'. Vi har stillet strenge krav til implementeringen og taget os af både miljøaspekter og sikkerhedshensyn. Efter en samlet vurdering var det Norscrap West AS, der var en af ​​de udbydere, der havde det mest fordelagtige tilbud, siger teknisk direktør for Forsvarsmateriel Jonny M. Otterlei.

Kontrakten af den faktiske destruktion er på cirka 60 millioner norske kroner. Det forventes, at der vil være salgsindtægter på metallet på flere millioner kroner, hvilket vil bidrage til at reducere de samlede omkostninger for forsvarssektoren.

Det er planlagt, at skrotningen vil være afsluttet inden udgangen af ​​2021.

Kilde: https://www.fma.no/aktuelt-og-media/2020...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093