23948sdkhjf

33 flere skibe er nu under dansk flag

Danmark går igen frem som flagstat og øger samtidig skibenes samlede kapacitet under dansk flag - bruttotonnagen.

Det viser havfrisk opgørelse fra Danske Rederier af udviklingen i 2020.

764 skibe sejler netop nu under dansk flag. Det er 33 flere end sidste år, og det svarer til en fremgang på 4,5 procent.

Også bruttotonnagen er vokset, med 4,8 procent fra 21,3 mio. BT til 22,3 mio. BT.

- 2020 har mildest talt været et besværligt år for rederibranchen, men vi kan glæde os over, at  de danske rederier har flaget flere skibe ind og øget kapaciteten, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Danmark er i øjeblikket verdens 12. største søfartsnation, hvis man måler på opereret tonnage under dansk flag og verdens femtestørste søfartsnation, hvis man ser på de danske rederiers samlede opererede tonnage.

- Et stærkt dansk flag giver tyngde som søfartsnation ude i verden. Det giver indflydelse på de store og altafgørende dagsordner, som skal løftes internationalt, ikke mindst på klimaområdet. Samtidig sikrer flere skibe under dansk flag  jobs i land og bidrager dermed positivt til økonomien, siger Anne H. Steffensen.

Tank og tørlast går frem

Udviklingen over det seneste år er forskellig i segmenterne i shipping. Mens container, offshore og gastank er næsten uændret både i forhold til antal skibe og bruttotonnage, er der en mere signifikant udvikling i tank og tørlast.

Tørlast er relativt set vokset mest fra 138.277 BT til 409.892 BT, hvilket svarer til 196,4 procent. Tørlastflåden under dansk flag er vokset med ni skibe.

Tank er gået fra 3,3 mio. BT til . 4,0 mio. BT. Det svarer til 21,7 procent. Antallet af tankskibe er gået fra 160 til 177.

Ro-ro- og passagerskibene med dansk flag er også blevet flere det seneste år. Her er flåden vokset med syv skibe til 115 i alt. Den samlede bruttotonnage er 1,1 mio. BT.

Tallene er trukket af Danske Rederier fra IHS Seaweb i januar 2021.

Kommenter artiklen (5)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125