23948sdkhjf

Tidligere Stena-skib skal bjærge raketter for verdens rigeste mand

Verdens rigeste mand har købt tidligere Stena-skib og navngivet det efter sin mor. Nu skal skibet have base i Florida og fungere som ’landingsplads’ for raketter

Verdens rigeste mand har købt et såkaldt rocket recovery ship og opkaldt det efter sin mor.

Jeff Bezos er som bekendt manden bag Amazon, men driver også et rumfartsselskab, Blue Origin, der i løbet af 2021 håber at bevise, at dets raketter er både driftsikre og prismæssigt konkurrencedygtige på en måde, der betyder, at selskabet kan arbejde på kontrakt for f.eks. NASA.

Til det formål, får Blue Origin brug for et skib, der kan stå til søs og agere som en sikker ’landingsplads’ for heavy lift-raketten ’New Glenn’, der efter første affyring i løbet af 2021 skal kunnevende tilbage til jorden og lande sikkert på skibet for herefter at blive genbrugt.

Kendt fra Stena

Valget faldt på et gammelt Stena-skib, der blev købt tilbage i 2018, og siden da har gennemgået en omfattende ombygning, der skal gøre det i stand til at træde ind i sin nye rolle. Og skibet er altså ny blevet døbt ’Jacklyn’ som en hyldest til Amazon-stifterens moder.

Skibet var tidligere kendt som ’Stena Freighter og fungerede som et mere klassisk ro/ro fragtskib, og blev mellem 2004 og 2018 brugt som fragtfærge i Nordeuropa. Det sejlede f.eks. på ruterne Göteborg-Travemünde, Göteborg-Kiel og Harwich-Rotterdam.

Skibet er blevet forsynet med såkaldt hydrodynamisk stabilisering, der skal øge sandsynligheden for, at det kan modtage de hjemvendte raketter selv i hårdt vejr.

New Glenn-raketten skal efter planen affyres fra en base ved Cape Canaveral i Florida.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128