23948sdkhjf

Katolsk søfarts-mission genopstår

Stella Maris er den katolske kirkes officielle organisation, der arbejder med søens folk.

Efter at organisationen ikke har været i Danmark i mere end 50 år, er David Noval pr. 1. januar 2021 ansat til at genetablere organisationen i Danmark. Sammen med frivillige vil der blive foretaget skibsbesøg i havne landet over.

Stella Maris kalder sig en global humanitær organisation, der opererer i 326 havne i 56 lande verden over. Hvert år foretages mere end 70.000 besøg på skibe, hvor sømændene får tilbudt samtaler og omsorg af både psykisk og materiel karakter.

Netop det globale netværk er en stor styrke, der gør, at de søfarende kender organisationen fra havn til havn, skriver organisationen.

Den nuværende pandemi har skabt et endnu større behov for omsorg til de søfarende. Verden over er der 400.000 sømænd, der ikke har udsigt til at komme hjem. Mange af dem har ikke været hjemme i mere end 18 måneder. Det skaber en frustration og et stort afsavn hos den enkelte sømand, hedder det.

Stella Maris kan med sine besøg tale med sømændene og vise at der er nogle der tænker på dem – at de ikke er glemt, fremhæves det.

- Nu mere end nogensinde skal vi være til stede og synlige for søfarende og fiskere, og mens vi står over for restriktioner på grund af sundhedskrisen, fortsætter vores arbejde med at støtte dem gennem besøg af skibe og brug af digitale medier. Denne evne til at give et personligt, menneskeligt præg er fortsat grundlæggende for Stella Maris, siger Martin Foley, Stella Maris European Regional Coordinator. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094