23948sdkhjf

25-års jubilæum som bådfører

Niels Gerog Jensen kunne ved årsskiftet fejre sit 25-års jubilæum som bådfører hos Danpilot

1. januar kunne Niels Georg Jensen, der som oftest reagerer på navnet Niller, fejre 25-års jubilæum som bådfører hos Danpilot. 

Niller startede som bådfører i 1996 i Guldborg, hvor han sejlede i Karrebæksminde, Kragenæs og Vordingborg.
Karrieren som bådfører var dog ikke fastlagt fra start, og Niller, der egentlig er udlært slagter, arbejdede i mange år som skovarbejder, inden han kom til lodseriet. Med duelighedsbevis og erfaring med sejlads hele livet, faldt han i snak med naboen i den lokale havn, som også var den lokale lods. Han nævnte muligheden om et job som bådfører og lovede at kontakte Niller, hvis muligheden bød sig.

En god mulighed der gjorde, at Niller købte både mobiltelefon og bipper, så han ville være til at få fat i, hvilket han var, da de en dag ringede og tilbød ham fast job.
Efter at have tilbragt de første ti år i Smålandsfarvandet, ændrede trafikken sig til at være mere koncentreret omkring Gedser, og her har Niller været siden 2006. 
Niller sætter stor pris på at være i Gedser, hvor der er både gode kolleger, en god tone, og et godt sammenhold.

Når Niller ikke er på vagt, får han tiden til at gå med sin motorbåd, som han har sejlet de danske farvande tyndt med de sidste par år. Båden ligger i havnen i Guldborg cirka 300 meter fra hans hjem.

Niller ser frem til maj, hvor båden igen kan komme ud og sejle på nye eventyr, men indtil da bruger Niller fritiden på at gå på jagt med sine hunde, der også hjælper til ved større jagtbegivenheder. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109