23948sdkhjf

Coronaregnskab: 51.000 ton færre fisk i Skagen

På trods af nedgang i både landingers vægt og værdi i 2020 har Skagen fortsat Danmarks største fiskerihavn.

Ved udgangen af 2020 var den samlede landingsværdi i Skagen havn på godt 991 millioner kroner. Det er en lille tilbagegang fra 2019, hvor værdien af landet fisk var på mere end en milliard kroner.

Der blev landet lige knap 290.000 ton fisk i 2020 i alt, mod 341.000 ton i 2019, meddeler Skagen havn.

Med en markedsandel på 30,4 procent på vægten af landet fisk og 27,8 procent på værdien heraf er Skagen stadigvæk Danmarks største fiskerihavn, efterfulgt af Hanstholm og Thyborøn.

- Vi er glade for at Skagen havn, på trods af en svær tid, stadig er Danmarks største fiskerihavn. Det er vores opfattelse at fiskeriets aktiviteter og markedssituationen har været betydeligt præget af den verdensomspændende pandemi. siger direktør for Skagen Havn Willy B. Hansen, i en meddelelse.

De dugfriske tal og statistikker er udarbejdet af NaturErhvervsstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet.

Når der i statistikkerne står ”landede fisk”, er det således fisk, der kommer over kajen i den pågældende havn, som er fanget af det skib, der lander fisken, der henvises til. Ikke eksempelvis fisk der landes af et fragtskib.

Udenlandske fiskefartøjer lander i Skagen havn

Ud fra statistikken er 52 procent af alle landinger af fisk i Skagen havn fra udenlandske fartøjer.

Det var blandt andre skibe fra Grønland, Færøerne og Litauen, men i særdeleshed fartøjer fra Norge og Sverige, som i 2020 stod for henholdsvis 16 procent og 20 procent af alle landinger i Skagen fordelt på vægten.

Sild, makrel, industrifisk, rejer og jomfruhummere, er de arter der landes flest af i Skagen havn.

Den nye havneudvidelse er klar i 2021

Fiskeriet er til stadighed en betydelig del af Skagen havns DNA og med den nye havneudvidelses snarlige færdiggørelse, vil faciliteter og infrastruktur for fiskerirelaterede aktiviteter i høj grad være forbedret.

- De nye faciliteter på Etape 3 af havneudvidelsen forventes at være klar til at blive overdraget til de kommende lejere her i første kvartal af 2021, og med det nye landareal på 190.000 kvm med godt 1000 meter kajer, vil der fortsat være plads til vækst for fiskerirelaterede aktiviteter og for havnens øvrige kunder, siger Willy B. Hansen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11