23948sdkhjf

Orskovs nye flydedok nu på plads i Frederikshavn

Der er ikke hver dag, at en dansk værfts kapacitet bliver udvidet så markant, så det skete lørdag morgen i Fredeikshavn.

Men det skete, da Orskov Yards nye flydedok blev flyttet til sin endelige placering ved den nye kaj på havnen i Frederikshavn. 

Dokken skal afløse en mindre dok, som blev taget ud af drift for fire år siden.

Flydedokken er bygget på det tyrkiske værft Hat-San. Den blev leveret til Orskov Yard i sommer, efter den var slæbt 3.700 sømil til Frederikshavn

Siden har placeringen af dokken afventet færdiggørelsen af det nye kajanlæg på Frederikshavn Havn. Blandt andet er der blev installeret et hydraulisk støttesystem. 

Dokken bliver nu gjort klar til brug senere i januar.

Flydedokken er 180 meter lang og 30 meter bred indvendig. Den kan løfte 10.000 ton og har en dybgang over kølklodserne på 8,5 meter.

– Projektet med den nye flydedok er blandt andet sat i verden for at imødekomme eksempelvis fiskeriet, short sea tankskibe og offshore-tonnagen. Nogle af de nye fiskeskibe der bliver bygget i dag, bliver bygget med meget stor dybgang, som den nye flydedok kan begynde at tage, har Lars Fischer, adm. direktør i Orskov, tidligere udtalt til Søfart. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219