23948sdkhjf

El-færgeskrog på vej til Hvide Sande

Skroget til Fanølinjens første el-færge er nu på vej til Hvide Sande Shipyard. Turen fra polske Szczecin forventes at tage omkring fire dage. Opgaven med at slæbe skroget til den jyske vestkyst ligger hos NH Towage fra Svendborg.

Det oplyser Molslinjen i dag i en pressemeddelelse.

- Det er en spændende tur, og det er en spændende rejse, som begynder for Fanølinjen og Molslinjen. ’Grotte’ er vores første el-færge nogensinde, og da elektrificering af vores kortere ruter er en væsentlig del af vores klima-strategi, glæder vi os til at tage hul på det kapitel, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Når færgen ankommer til Hvide Sande, begynder arbejdet med at montere alt det indvendige på broen, i passagerområdet og ikke mindst i det maskinrum, som bliver en helt anden sag end maskinrummene hos de to søsterfærger, ’Menja’ og ’Fenja’.

Selv om ’Grotte’ skal sejle på strøm, vil den stadig have muligheden for at sejle på almindeligt brændstof. Det er nødvendigt for at sikre sejlads til og fra Fanø under alle forhold og i tilfælde af nødsituationer.

Turen hjem til Danmark forventes at vare fire dage – men når færgeskrog skal slæbes over så lange distancer, betyder vejret meget for sejltiden. ’Grotte’ forlod Polen i godt vejr, og nu nærstuderes vejrudsigterne for de kommende dage.

Navnet Grotte er ligesom navnene Fenja og Menja hentet fra den nordiske mytologi. ’Grotte’ skal efter planen sættes i drift hos Fanølinjen til efteråret 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt projekt vil erstatte sejlads med droner
Maritim gigant præsenterer stabile tal trods geopolitisk uro
Redningsfartøj fylder 60 år og sejler stadig i Vesterhavets store bølger
Svendborgsund Marine Service har overtaget det lokale værft Svendborg Yacht
Usikre forsyningskæder dikterede designet på Storbritanniens atomubåde
Rapport peger på afgørende fejl på skib i Ingstad-forlis
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.188