23948sdkhjf

Brexit kan koste 4.000 job i dansk fiskeri

Nedgangen på 25 procent i fiskekvoterne i britisk farvand kan føre til 4.000 færre job blandt fiskere og i følgeindustrier, vurderer fiskeriforening.

Aftalen om Storbritanniens udtrædelse af EU får ganske alvorlige konsekvenser for fiskeriet i Thyborøn, når de må fange 25 procent færre fisk i britisk farvand.

Det skriver Fagbladet 3F.

I alt arbejder der omkring 2.500 som fiskere på fartøjerne. Hertil kommer den store følgeindustri, altså fiskemelsfabrikker, vodbindere, levering af is til fartøjer og så videre. Her arbejder der omkring 14.000 personer.

Danmarks Fiskeriforening frygter, at en fjerdedel, altså omkring 4.000 personer vil miste jobbet, som en direkte konsekvens af Brexit-aftalen.

Og hertil kommer ansatte på hotellet, hos frisøren, i cafeen og de andre lokale erhvervsdrivende, som ofte er afhængige af fiskeriet i de udkantsområder, som fiskerihavnene ligger i.

- Det er dybt, dybt uretfærdigt, at de tørrer regningen af på fiskeriet. Det er alt for dyr en aftale, siger Alfred Fisker Hansen, formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening.
Han kalder aftalen for "ekspropriation af værste skuffe".

- Vi er blevet ofret i, hvad nogen mener er en højere sags tjeneste. Det kan godt være, at det er en god aftale for andre dele af samfundet. Men for fiskeriet er det en meget dårlig aftale.
Og meldingen er klar:

- Vi skal kompenseres fuldt ud, siger Alfred Fisker Hansen.

Danmarks Fiskeriforening er stadig ved at nærlæse den omfattende aftale, hvor der også er afsat EU-midler til kompensation.

- Vi ser gerne en ophugningsordning, så vi kan skabe et bæredygtigt erhverv for de fiskere, der er tilbage, siger Kenn Skau Fischer, administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening.

I den kommende tid starter der forhandlinger om kompensation i Fødevareministeriet.

Kilde: https://fagbladet3f.dk/artikel/brexit-ka...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08