23948sdkhjf

Rederier både bekræfter og afblæser Brexit-frygt

Udmøntningen af aftalerne efter Brexit har betydet, at danske skibsredere både bliver bekræftede og lettede, fordi effekten ser ud til at slå både negativt og neutralt igennem.

Handelsaftalen mellem Storbritannien og EU, der landede juleaftensdag, udløste bekymring hos brancheorganisationen Danske Rederier. 

Meldinger fra behandlinger af aftalen tyder nemlig på, at nogle tjenesteydelser, herunder capotagesejlads, ikke vil være omfattet. 

- Det vil sige, at adgangen til det britiske marked inden for havvind samt olie og gas ikke er sikret, efter at briterne er trådt ud af EU, lyder det fra vice-adm. direktør hos Danske Rederier, Jacob K. Clasen over for flere medier

Til gengæld afblæser brancheorganisarionen ifølge Ritzau en tidligere udtalte frygt.

Inden brexit frygtede skibsredere og offshoreselskaber, at Storbritannien kunne blive "Europas Singapore" og tiltrække maritime virksomheder gennem lavere skatter.

Ifølge Jacob K. Clasen er der som en del af handelsaftalen mellem EU og Storbritannien opstillet nogle samarbejdsbestemmelser, der burde sikre branchen mod urimelige forhold, lyder det til flere medier. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125