23948sdkhjf

Rederier: Kunderne vil have grøn skibsfart

Danske Rederier har spurgt en række CEO’er fra rederierne om tendenser, udfordringer og muligheder for det kommende år. Ni ud af ti peger på, at kunderne i højere grad efterspørger et lavere CO2-aftryk.

Det er ikke længere kun prisen og hastigheden for en transportopgave, der er vigtig for de virksomheder, der skal have fragtet varer til søs. I dag oplever rederierne i højere grad, at kunderne efterspørger et lavt CO2-aftryk, når en vare skal fragtes.

I en ny rundspørge til en lang række af rederiernes CEO’er svarer 93 procent af de adspurgte, at kunderne kræver et reduceret CO2-aftryk på transporten. 54 procent svarer, at det efterspørges i nogen eller i høj grad, mens kun syv procent svarer, at det ikke er relevant for kunderne.

- Det er en klar tendens, at CO2-reduktioner i stigende grad bliver et krav, hvis man vil have opgaver og tilfredse kunder,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Driver udviklingen

Klima indgår i langt højere grad i rederiernes dialog med kunderne, og man kan risikere at blive valgt fra, hvis man ikke tager klimaindsatsen alvorligt. Otte ud af ti CEO’er svarer desuden, at kundernes efterspørgsel efter grøn transport er med til at drive udviklingen af en grønnere skibsfart.

- Vi ser det som en positiv tendens, at klimaspørgsmålet er blevet et konkurrenceparameter. Med kundernes voksende appetit på CO2-reduktioner bliver klimabevidstheden spredt ud i værdikæden. Det bliver dermed en vigtig faktor i omstillingen frem mod den CO2-neutrale skibsfart, siger Anne H. Steffensen.

Kilde: https://www.danishshipping.dk/presse/nyh...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172