23948sdkhjf

Øget eksport af korn giver travlhed i de danske havne

Korn fra høsten 2020 blive lastet på skibe til Sydeuropa og Sydamerika.

Der er travlhed i DLG’s korneksport i øjeblikket.

100.000 tons hvede og maltbyg er inden for de seneste 30 dage blevet lastet fra Masnedø og Nakskov og har nu kursen mod Sydeuropa og Sydamerika.

På trods af covid-19 er der nemlig stor efterspørgsel på danske råvarer af høj kvalitet. 

- Vi har i den grad gang i butikken i øjeblikket. DLG eksporterer årligt over en million ton korn ud af Danmark, og i øjeblikket ser vi en enorm efterspørgsel på den gode kvalitet, som de danske landmænd har leveret ind til os i forbindelse med høsten 2020, siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG i en meddelelse.

Global efterspørgsel skaber høj aktivitet på havne

Specielt høsten af maltbyg i 2020 har en rigtig høj kvalitet, hvilket gør det lettere at få afsat i et marked, der ellers har været presset som følge af covid-19. Også den danske hvede er i øjeblikket i høj kurs, særligt i Sydeuropa. 

Den store globale efterspørgsel på dansk korn giver travle dage på DLG’s danske havnefaciliteter. I forrige weekend har DLG lastet 30.000 tons maltbyg på et skib i Masnedø Havn, som nu har kurs mod Sydamerika. 

- Danske afgrøder ligger i toppen kvalitetsmæssigt, og lagt sammen med vores optimering af logistikken i Masnedø, Kalundborg og Nakskov giver det os nogle fordele, hvor vi kan levere, hvad kunderne i udlandet efterspørger, siger Henrik Kløve, direktør for Landbrug Øst i DLG.

DLG forventer, at den høje efterspørgsel på dansk korn fortsætter ind i 2021.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094