23948sdkhjf

Opdateret: Stena Line, Molslinjen og ministre om Sverige-sejladser

Mens Stena Line fortsætter med at sejle mellem Danmark og Sverige trods indrejseforbud, arbejder Molslinjen at få godsfærge i gang mellem Rønne og Ystad. Imens tror to ministre på, at passagerer til Bornholm får lov at køre gennem Sverige.

Opdateret 23.12.2020 kl.11:08 med tweet fra Jeppe Kofod (S)

Trods indrejseforbud fortsætter Stena Line med afgange til Sverige

Færgetrafikken på de to ruter mellem Frederikshavn-Göteborg og Grenå-Halmstad fortsætter trods det svenske indrejseforbud, skriver DR Nyheder.

- Vi sikrer den kritiske forsyning ved at fortsætte godstrafikken, som vi har gjort under hele pandemien. Derudover er der fortsat adgang på vores færger for de passagerer, som overholder myndighedernes krav, oplyser Stena Line, der driver ruterne.

Indrejseforbuddet er med undtagelse af svenske statsborgere, personer med arbejdsplads eller bopæl i Sverige og vognmænd, ligesom godstrafikken heller ikke er omfattet.

Ministre optimistiske i forhold til transportkorridor til Sverige

Til Bornholm er færgen Rønne-Ystad fortsat umulig at anvende for passager, der vil mellem Bornholm og resten af Danmark.

Bolden ligger fortsat hos svenskerne, men transportminister Benny Engelbrecht (S) er optimistisk i forhold til at finde en løsning for de mange danskere, der vil til Bornholm.

- Jeg har en god og konstruktiv dialog med min svenske ministerkollega og blandt vores embedsmænd og diplomater. Men om vi kan finde en løsning i dag er svært at sige, siger han til DR Nyheder onsdag morgen.

Ifølge ministeren er der dog i Stockholm forståelse for, at der er forskel på de danskere, der vil juleshoppe og på café i Malmø, og de danskere, der blot vil rejse gennem Sverige for at komme fra Ystad til Rønne.

Udenrigsminister håber på snarlig afklaring

Også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) arbejder på sagen. På twitter skriver han 23. december kl.10.50:

"Frustrerende og uholdbar situation. Transit via Ystad er en vigtig livsnerve. Regeringen knokler for sagen. Jeg er i tæt og god dialog med min svenske kollega om at finde en *hurtig* og holdbar løsning. Forstår fuldt ud frustrationer, håber på snarlig afklaring! #dkpol"

Molslinjen er parat til gods mellem Rønne og Ystad

Hvis den svenske regering giver Molslinjen lov til at fragte gods mellem Rønne og Ystad, så er meldingen fra kommunikationschef, Jesper Maack, at katamaranfærgerne er klar.

- Vi skal lige finde ud af, hvad der kan lade sig gøre i forhold til de sejlplaner, vi allerede har lavet. Hvad har vi der kan sejle med fragt mellem Rønne og Ystad, skal hurtigfærgen i brug. Så vi skal på en eller anden måde have kreeret et sejlprogram, hvis det bliver muligt for os at transportere gods den vej, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef hos Molslinjen, til TV2 Bornholm.

Molslinjen fortsætter sin nødsejlplan fra den 25. december til den 4. januar, hvor færgerne kun sejler fra Rønne til Køge med Povl Anker og Hammershus, men med dobbelt så mange afgange for passagerfærgen Povl Anker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141