23948sdkhjf

7.000 ton sten danner nyt rev ved Hundested

Et stenrevsprojekt til knapt fire millioner kroner tager den kommende uge form ved kysten ved Hundested ud for Knud Rasmussens Hus. Initiativtagerne i Forening Hunderevet regner med at i alt 7.000 ton sten vil være på plads inden nytår og udgøre et såkaldt formidlingsrev, skriver Sjællandske.

Formidlingsrevet kommer til at bestå af fire sektioner. Ud fra kysten vil ledesten guide svømmere ud til kløften, videre til sadlen flankeret af tre revboldte og sidst til "vulkanen" omgivet af barriererev yderst. Revene vil rejse sig over havbunden fra 4-6 meters dybde og op til to meter under havoverfladen.

- Stenrevene vil vise havets oaser frem med en eksplosion af plante- og dyreliv, så besøgende allerede nu kan begynde at glæde sig til sommerens oplevelser på revet. Vi har rådført os med eksperter for blandt andet at sikre, at revet ikke kommer til at forstyrre det kommende kystsikringsprojekt Nordkystens Fremtid. Måske kan rev af denne type lige frem være med til at sikre kysten, når sten er med til at bryde bølgernes kraft, og vi er især spændte på, om revet vil medføre vækst af ålegræs, der kan holde på sandet og samtidig styrker fiskelivet, fortæller formand Frank Eske-Lund, Foreningen Hunderevet.

Plan om endnu større rev

Foreningen har planer om et endnu større rev med flere hundrede meters udstrækning fra kysten ud i Kattegat.

Projektet er støttet med 2,8 millioner kroner fra Velux Fonden, mens Halsnæs Kommune støtter med en million kroner.

Kilde: https://hunderevet.dk/Wordpress44/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141