23948sdkhjf

Nu kører godstog dagligt til Aalborg Havn

Alle hverdage ankommer nu et godstog til Aalborg Havn. Siden 2017 antallet af ugentlige anløb øget fra to til fem.

Det sker efter en massiv satsning på godstog, meddeler Port of Aalborg.

- Da vi gik i gang i 2017, var det med et klart mål om at opnå anløb alle hverdage for at kunne tilbyde kunderne størst mulig fleksibilitet. Det er en stor glæde at slutte et ellers udfordrende 2020 af med at indfri dét mål, siger Rasmus Munk Kolind, Commercial Manager hos Port of Aalborg.

Konkurrerer med lastbiler

At der nu er behov for anløb i Østhavnen alle hverdage, er et udtryk for, at udviklingen inden for godstransport med jernbanen nu tager fart.

- Vi kan konstatere, at flere og flere virksomheder inddrager godsbanetransporten i deres transportmiks og ser det som en konkurrencedygtig logistikløsning på lige fod med vejtransport, siger Thomas Vestergaard, Head of International Sales Denmark hos DB Cargo.

Der er i løbet af de knap fire år også blevet investeret betydeligt i faciliteterne. Senest et nyt, 43.000 kvadratmeter stort område med terminal og baglandsarealer på den sydøstlige del af havnen.

- Første del blev taget i brug i august, og vi forventer at åbne den sidste del af terminalen i starten af 2021. Der kommer yderligere 21.200 kvadratmeter, hvor det bliver muligt at placere virksomheder helt tæt på sporet. Herfra de har direkte adgang til 4.000 jernbanehubs i hele Europa, siger Rasmus Munk Kolind.

EU vil have trafk på bane og i vand

Godstransport via jernbane har et markant mindre klimaaftryk end mere udbredte transportformer som vejtransport, og i EU's Hvidbog 2050 er det fastsat, at henholdsvis 30 og 50 procent af lastbiltransporten over 300 kilometer i henholdsvis. 2030 og 2050 skal overføres til bane og vand, skriver havnen.

Kilde: https://portofaalborg.dk/nyheder/massiv-...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.236