23948sdkhjf

Kapitalfond sælger Molslinjen til svenskere for hemmeligt beløb

Opdateret kl.8.53 med flere informationer om ejerskab fra Ritzau samt andre fakta:

Kapitalfonden Polaris sælger rederiet Molslinjen til kapitalfonden EQT. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse. Prisen er hemmelig.

Den danskbaserede fond Polaris købte i 2015 Molslinjen sammen med erhvervsmanden Henrik Lind, der er blevet milliardær på selskabet Danish Commodies, som handler med energi.

Efterfølgende er rederiet gået fra at have to til ni færgeruter. Rederiet har 15 skibe og har årligt otte millioner passagerer.

Molslinjen er i dag det største færgeselskab i Danmark, der sejler indenrigs. Ud over ruter mellem Jylland og Sjælland sejler Molslinjen til Bornholm, Langeland, Als, Fanø, Samsø samt til Sverige og Tyskland. Derudover står rederiet bag busselskabet Kombardo Expressen. Molslinjen har på den gode side af 700 ansatte.

Firedoblet overskud siden 2015

Sidste år lød den samlede omsætning på knap to milliarder kroner, og overskuddet lød sidste år på 334 millioner kroner. Det er en firedobling siden 2015.

- Der er sket store forandringer og fremskridt i Molslinjen de senere år, og vi er meget tilfredse med at kunne aflevere et selskab i særdeles god form. Vi har haft et fremragende samarbejde med Molslinjens ledelse og medarbejdere, og vi er stolte over fremgangen og de resultater, som virksomheden har skabt under vores ejerskab. Vi glæder os til at følge selskabets udvikling og fortsættelsen af den grønne rejse med nye ejere, siger Jan Johan Kühl, Managing Partner i Polaris, i en pressemeddelelse.

- I partnerskab med Polaris har vi kunnet foretage de rigtige investeringer, som har gjort det muligt at udvikle og udvide forretningen, så Molslinjen i dag er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Nu ser vi meget frem til at samarbejde med EQT Infrastructure og fortsætte den positive udvikling i en fremtid, som byder på store muligheder – herunder for den grønne omstilling, siger Carsten Jensen, adm. direktør i Molslinjen.

Kapitalfondes forretningsmodel er at købe virksomheder, forbedre driften og indtjeningen og derefter sælge videre efter en kort årrække. Det er nu lykkedes for Polaris.

Henrik Lind har ejet et sted mellem 15 og 20 procent af Molslinjen, som nu er blevet solgt.

Handlen mellem de to kapitalfonde er endnu ikke helt på plads, men det ventes at ske i starten af næste år. Inden da skal konkurrencemyndigheder give grønt lys.

På svenske hænder som mange andre

Den kommende ejer EQT har hovedsæde i Stockholm og ejer ifølge Wikipedia blandt andet følgende virksomheder med dansk baggrund:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094