23948sdkhjf

Rederier fremhæver grønne tiltag i finansloven

Ud over penge til Georg Stage er der også tænkt på en grønnere skibsfart i den nye finanslov for 2021, påpeger brancheorganisationen Danske Rederier i en meddelelse. Danske Maritime er mere skeptisk.

Opdateret med Danske Maritimes kommentar

I den aftalte finanslov er flere grønne tiltag, som kan gavne skibsfarten. Der er blandt andet afsat 150 millioner kroner i 2021, 50 millioner kroner i 2022 og 10 millioner kroner årligt i 2023-2025 til en grøn omstilling af transportsektoren. Det kan blandt andet være med til at understøtte omstillingen af flere færger, der sejler på el eller andre grønne brændstoffer.

Desuden er CO2-lagring i Nordsøen også med i næste års finanslov, hvor der skal gennemføres udviklings- og demonstrationsprojekter om lagring af CO2 i tidligere olie- og gasreservoir i Nordsøen.

- El-færger er allerede taget i brug herhjemme, og potentialet for grøn færgefart er uden tvivl endnu større, hvis man også ser på andre grønne brændstoftyper. Så godt med fortsat fokus på en grøn offentlig transport. Og så har flere af vores rederier allerede den ekspertise, der skal til for at fragte CO2 om bord på deres skibe, derfor ser vi frem til at få undersøgt, om turene med CO2 i lasten fremover skal gå til de tomme olie- og gasfelter i Nordsøen, adm. direktør siger Anne H. Steffensen, Danske Rederier.

Der afsættes 100 millioner kroner årligt i 2021 og 2022 til støtte af udviklings- og demonstrationsprojekter for CO2-lagring i Nordsøen

Danske Maritime er skeptisk

Brancheforeningen Danske Maritime er mere kritisk over for den indgåede finanslov forholder sig skeptisk til, hvordan den bliver udmøntet.

- Det er lidt en blandet fornemmelse at læse årets finanslovsforslag. Den maritime industri er udfordret, og vi havde naturligvis håbet på klare initiativer og øremærkede midler målrettet eksportvirksomheder som vores. Det finder vi desværre kun i luftige vendinger, men når der sker en udmøntning, håber vi naturligvis, at partierne er opmærksomme på, at det maritime skal prioriteres, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, i en meddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109