23948sdkhjf

Gammel nytænker i finale til digitaliserings-pris

Den maritime skadesbesigtiger Survey Association fra 1914 er blandt de tre danske virksomheder, som udgør finalisterne til regeringens pris for Årets Digitale SMV:Omstilling 2020.

Regeringens pris for Årets Digitale SMV:Omstilling er en hyldest til de små og mellemstore virksomheder, som for alvor har taget den digitale omstilling til sig.

Finalefeltet udgøres af tre virksomheder, der alle har gennemgået en omfattende digital udvikling med inspirerende resultater til følge. Samtidig er der i udvælgelsen af finalisterne lagt vægt på virksomhedernes inddragelse af medarbejdere og deres udvikling i digitaliseringsprocessen, hedder det i en meddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

De tre finalevirksomheder har gennemført en række forskellige digitale omstillingsprojekter: Billig-Arbejdstøj.dk har implementeret et fuldautomatisk robotlager, mens Ebbes Kleinsmedie har implementeret et nyt digitalt ordrestyringssystem samt en række digitale værktøjer i produktionen.

I den maritime branche har Survey Association digitaliseret deres forretningsmodel, som blandt andet betyder, at de nu kan besigtige beskadigede skibe gennem en digital platform fremfor at skulle rejse ud til det beskadigede skib.

Se Survey Association forklare sin ide i video herunder:

Se videoer af alle tre finalister her

Survey Association, der blev stiftet i 1914, og som har heddet Besigtigelseskontoret, holder til i København og servicerer rederier og forsikringsselskaber ifm. skibsulykker.

Efter et ejerskifte i 2017 har virksomheden digitaliseret sin forretningsmodel, hvormed virksomheden er gået fra at være tabsgivende til nu at være profitabel på blot tre år.

Digitaliseringen er sket med implementering af to nye platforme, som bl.a. gør det muligt for besigtelsesfolk at inspicere skibe digitalt. Dette har skåret markant i virksomhedens CO2-aftryk og betydet, at de nu kan levere produktet hurtigere til kunden.

Vinderen udpeges af regeringens SMV:Board, som står i spidsen for SMV:Digital. Erhvervsminister Simon Kollerup vil annoncere vinderen i det nye år. 

Kilde: https://erhvervsstyrelsen.dk/en-skarp-di...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188