23948sdkhjf

Advokat i spidsen for Søfartsmuseets venner

Det er en københavneradvokat med livslang passion for søfart generelt - og flåden i særdeleshed - som nu står i spidsen for M/S Museet for Søfarts Venner

M/S Museet for Søfart har fået ny formand for sin venneforening.

Ny kaptajn er Bjarne Winther fra Denlaw Advokater i København.

Venneselskabets formål er at være til støtte for M/S Museet for Søfart og at virke for forøgelsen og forbedringen af dettes samlinger. Selskabets midler kan efter bestyrelsens bestemmelser foruden til indkøb af museumsgenstande, tillige anvendes til andre museale formål.

Den nye formand har interesseret for dansk søfart siden de helt unge år, og nærer en indgående passion for den danske flåde i den stårhedstid i 1700-tallet og frem til Slaget på Reden i 1801 og de - i hvert fald i et flådeperspektiv - tragiske begivenheder omkring Københavns bombardement og flådens ran i 1807.

Ud over det juridiske fungerer Bjarne Winther også som censor ved Københavns Universitet i en række fag under Institut for Historie.

At foreningens aktiviteter ikke blot er til lyst kunne man konstatere tidligere på året, hvor foreningen besluttede at yde en ekstraordinær støtte på 400.000 kroner til museet. Det skete efter en tid, hvor entréindtægterne havde været umulige at få øje på for museet.

Bjarne Winther har afløst kommandøkaptajn Peder Ellegaad Larsen på formandsposten.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14