23948sdkhjf

Rønne har kurs mod krydstogt-rekord i 2021

At dømme efter den foreløbige liste over krydstogtskibe, der har reserveret en plads ved Rønne Havn den kommende sæson, har solskinsøens største havn kurs mod en gedigen rekord i antallet af krydstogtanløb. 

Indtil videre er der booket 63 anløb med i alt 58.600 passagerer foruden et skib til Folkemødet. Hvis det bliver en realitet, vil det være et godt stykke over de 46 krydstogtanløb med i alt 19.725 passagerer, der kom til Rønne i 2019. 

Det hele står og falder dog med, om en corona-vaccine når at komme på markedet og blive distribueret, inden de første anløb er lagt i kalenderen i maj.

- Det er svært at vurdere, sådan som pandemi-situationen ser ud på nuværende tidspunkt, og listen kan stadig nå at ændre sig mange gange før sæsonstart 2021, siger Rønne Havns CEO Thomas Bendtsen i en pressemeddelelse.

For et års tid siden stod 2020-sæsonen til at blive rigtig god for Rønne Havn og de bornholmske erhvervsdrivende med 52 anløb i kalenderen. Sådan gik det som bekendt ikke, og i løbet af det corona-plagede år er det ikke blevet til andet end to tekniske anløb af krydstogtskibe. 

Nedetiden har havnen blandt andet benyttet til at fremrykke investeringer i et nyt areal til krydstogtgæster. 

Vi valgte at sætte skub i byggeriet af et 16.000 kvm stort areal, som skal anvendes til velkomstfacilitet for krydstogtgæster. Vi fremrykkede byggeopgaven, som et lokalt entreprenørfirma har stået for, og som nu står færdig, siger Thomas Bendtsen.

Havnen oplyser, at det nye areal er gjort klar, så det også lever op til alle sundhedsmæssige anbefalinger. 

- Vi har taget det lokale politi med på råd, da vi etablerede faciliteten, og har fra starten indarbejdet myndighedskrav til afstand og håndsprit med videre. Vi har etableret sikker færdsel væk fra faciliteten for de gæster, der vælger at gå, eller som trækker med en cykel, siger Thomas Bendtsen. 

Blandt de rederier, der satser på Rønne som krydstogtdestination i 2021, er Viking Line. 

Læs mere: Viking Line satser på krydstogt i Østersøen næste år

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14