23948sdkhjf

Handelsaftale blandt Stillehavs-lande begejstrer i Danske Rederier

Otte år skulle det tage, før repræsentanter for 15 lande i Stillehavsregionen forleden satte pen til papir og underskrev en storstilet handelsaftale.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Landene tæller blandt andre Kina, Australien, Japan og Sydkorea, og den nye aftale vurderes til at kunne få positiv indflydelse på flere danske rederier:

- 25 pct. af rederiernes eksportaktiviteter går til de 15 lande i aftalen. Det er aktivitet, som svarer til næsten 62 mia. kroner. En så stor aftale mellem landene sender et vigtigt signal om forståelse for de positive effekter af international handel, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier, i pressemeddelelsen.

Landene bag handelsaftalen (Regional Comprehensive Economic Partnership) står for 30 pct. af verdens bruttonationalprodukt. På sigt vil aftalen fjerne op til 90 pct. af den straftold, som landene i dag pålægger handlen imellem landene.

- Det er svært at sætte kroner og ører på for rederierne, men vi lever af at fragte verdenshandlen, og med to tredjedele af vores aktivitet uden for EU's grænser ser vi meget positivt på en aftale som denne. Det gør det lettere at handle imellem en lang række af vores kernemarkeder. Det vil alt andet lige give os mere at sejle med på sigt, siger Jacob K. Clasen.

Kina er danske rederiers største enkeltstående eksportmarked og står for cirka 13 pct. af eksporten.

Den nye handelsaftale skal nu ratificeres i de 15 partnerlande, før den kan træde i kraft.  

Læs også: Kina optrapper konflikt med Australien med høj told på byg

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078