23948sdkhjf

Danpilot afviser at blande sig i lods-strid

Danmarks største lodseri, Danpilot, vil ikke tage parti i den strid, der for øjeblikket udspiller sig imellem fagforbundet Lederne Søfart og den nye interesseorganisation Danish Maritime Pilots. 

I et skriftligt svar til Søfart afviser Danpilot at blande sig, selvom lodseriet meget vel kan ende med at blive nødt til at vælge side. I lodseriet vil CEO Erik Merkes Nielsen ikke stille op til interview om emnet, og har i stedet sendt følgende skriftlige svar:

- Danpilot forholder sig neutral til sagen. Det er Lederne Søfart, der er den bærende overenskomstpart, og Danpilot fortsætter det gode samarbejde. Danpilot er forpligtet til at samarbejde med den til hver en tid overenskomstbærende fagforening på det lodsfaglige område i Danpilot. Derfor forholder Danpilot sig også neutral og har ingen holdning til den verserende strid omhandlende lodsernes fagforening.

Gør krav på overenskomsten

Striden mellem en række lodser og Lederne Søfart har ulmet i nogen tid, og i sidste uge tog bestyrelsen i Lederne Søfart så konsekvensen og ekskluderede hele bestyrelsen i Danske Lodser, der hører under Lederne Søfart.

Med den ekskluderede formand Lars Sigvardt i spidsen har den ekskluderede bestyrelse nu samlet 98 ud af de 162 lodser i Danpilot i Danish Maritime Pilots, som nu kræver at overtage overenskomsten fra Lederne Søfart. 

I Lederne Søfart kan direktør Sune Blikenberg dog ikke genkende tallene i forbundets egne medlemstal. Han bekræfter, at der er kommet forespørgsler fra lodser om at opsige medlemsskabet, om end der er tale om "langt fra 80". Det eksakte tal vil Blinkenberg ikke oplyse.

Ifølge Sune Blinkenberg har Danpilot dog også noget at skulle have sagt, eftersom lodseriet som arbejdsgiver skal ønske at indgå overenskomst med en ny aftalepart, hvis ikke lodsernes næste overenskomst skal laves i regi af Lederne Søfart. 

Læs mere: Blinkenberg vil kæmpe for at samle navigatører

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141