23948sdkhjf

FSGs halvfærdige færge på vej til Norge

Norske Fosen skal færdigbygge ro/pax-færge for Siem. Slæbet er lige nu undervejs nordpå ude i Kattegat

Det bliver det norske værft Fosen Yard, der skal færdigudruste den ro/pax-nybygning, det konkursramte FSG-værft (Flensburger Schiffbau-Gesellschaft) i Flensborg oprindeligt skulle have bygget til franske Brittany Ferries under navnet ’Honfleur’. 

Efter det franske færgerederi trak sig fra den stærkt misligholdte nybygningskontrakt hos FSG, blev det halvfærdige skib købt ud af boet af den norske rederigruppe Siem, der tidligere har været ejer af FSG-værftet. Den LNG-drevne ’Honfleur’ skulle oprindeligt havde været leveret til Brittany Ferries i forsommeren 2019.

Den halvfærdige ro/pax-færge befinder sig lige nu i Kattegat mellem Samsø og Sejerø under slæb fra bl.a. ’Svitzer Thor’. Ifølge Fosen Yard går slæbet til Rissa i Norge, hvor Fosen Yard er placeret. Fosen Yard er herhjemme bl.a. kendt som byggeværftet bag Fjord Lines to LNG-drevne cruisefærger ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’.

Siem oplyser ikke hvad der skal ske med ro/pax-færgen, når den er færdigbygget i Norge. Siem har selv bygget en række ro/ro-skibe hos FSG-værftet på spekulation, som siden er afsat på lange bareboat aftaler, bl.a. til DFDS.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093