23948sdkhjf

Danske Rederier: Vigtigt at sikre it-systemer bedst muligt

På grund af den høje cybertrussel mod skibsfarten, er det ifølge Danske Rederier vigtigt, at rederierne sikrer deres it-systemer bedst muligt

I en ny trusselsvurdering slår Center for Cybersikkerhed fast, at der fortsat er en ’meget høj’ trussel fra cyberkriminalitet og cyberspionage mod skibsfarten. Vurderingen har fået Danske Rederier til tasterne.

- Det gør indtryk at se sort på hvidt, at truslen er så massiv mod skibsfarten og søfartssektoren generelt. Det understreger vigtigheden af selvfølgelig at sikre sine systemer bedst muligt, men også opfordre til, at vi alle tænker os godt om, når vi bevæger os i cyberspace. Et forkert klik kan have store konsekvenser, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

I trusselsvurderingen fremgår det, at det er meget sandsynligt, at organisationer i søfartssektoren i Danmark vil blive udsat for forsøg på cyberkriminalitet inden for de næste to.

Center for Cybersikkerhed ligger under Forsvarets Efterretningstjeneste. I deres trusselsvurdering pointeres det, at nogle hackere har specialiseret sig i angreb mod søfartssektoren, og at andre i perioder går målrettet efter rederier, havne og søfartsvirksomheder.

Udover cyberkriminelle er fremmede staters spioner også meget aktive og vil få fat i industrihemmeligheder samt "fortrolig, sikkerhedspolitisk viden", lyder det i vurderingen.

Der kan eksempelvis være tale om, at der bliver stjålet information om vigtig teknologi for efterfølgende at kunne springe flere led i udviklings- og innovationsprocessen over. Derudover kan der også være tale om fortrolige oplysninger i forbindelse med indgåelse af kontrakter eller udbud.

- Vi må ikke være naive, når det kommer til cybersikkerhed. I den stærkt digitaliserede verden, vi lever i, er det helt afgørende, at vi har styr på vores datasikkerhed. Jeg glæder mig derfor også til at drøfte emnet med den cyberallicance, vi har stiftet med bl.a. andre finans- og forsyningssektoren, senere på måneden, siger Maria Skipper Schwenn videre i meddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141