23948sdkhjf

Det bliver lettere at rejse i EU

Søfolk nævnes specifikt i nye retningslinjer fra EU, der ventes at ville lette rederiernes besætningsskift under Covid-19

Danske Rederier ser frem til mere stabile og gennemskuelige rejseforhold, efter Rådet har vedtaget retningslinjer for koordinering af rejserestriktioner.

Det skriver brancheorganisationen på dens nyhedssite.

Det er svært at rejse rundt i Europa under COVID-19. Grænser åbner og lukker i takt med at smittetallene går op og ned, og landene har forskellige grænser for, hvornår bommene sænkes.

Det forsøger EU nu at gøre op med. I går vedtog medlemslandenes udenrigsministre nye retningslinjer for Covid-19-relaterede rejserestriktioner, som skal sikre ensartede regler i alle EU-lande.

Aftalen nævner specifikt søfarende som del af den gruppe, der har en ’essentiel funktion’ og som derfor kan undgå karantæne. Det er utroligt vigtigt, lyder det fra sekretariatschef ved Danske Rederiers Bruxelles repræsentation, Jens Valdemar Krenchel:

- De mange forskellige rejserestriktioner har gjort det enormt vanskeligt at få skiftet besætningerne på skibene. Mange søfarende har måttet tage en ekstra lang tørn og undvære deres familier i urimeligt lang tid, så vi håber, at dagens aftale kan gøre det lettere at få de søfarende ud og hjem, siger Jens Valdemar Krenchel.

Godt nyt for færgerne

De nye retningslinjerne indeholder blandt andet fælles kriterier for bestemmelsen af et områdes status som grøn, orange, rød eller grå. Denne status skal bestemmes i forhold til alle EU-lande på regional og ikke national basis. Den frie bevægelighed opretholdes ved rejser mellem regioner med grøn status.

I Danske Rederier håber man, at de koordinerede rejserestriktioner vil give de færger, der sejler mellem Danmark og vores nabolande, vind i sejlene.

- Vores udenrigsfærger har haft en frygtelig sæson, og på flere ruter må de stadig spejde langt efter passagerne. Koordineringen af rejserestriktionerne på tværs af grænserne vil forhåbentligt gøre det lettere at planlægge forretningsrejser, ferier eller familiebesøg på tværs af grænserne. Det er godt nyt for vores færger, siger Jens Valdemar Krenchel.

Aftalen mellem landene er ikke juridisk bindende, men en henstilling.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125