23948sdkhjf

Svensk bilskibsoperatør med i vindskibsfællesskab

Wallenius, der er bag det banebrydende Oceanbird-projekt med et vinddrevet deepsea bilskib, bliver del af IWSA

Efter svenske Wallenius Marine for en måned siden præsenterede designet af et 200 meter langt vinddrevet deepsea-biltransportskib, meddeler rederiet nu, at det har tilsluttet sig den internationale NGO IWSA (International Windship Association). Det er sket for, at erfaringerne fra Wallenius’ eget projekt, under navnet ”Oceanbird” kan bidrage til en generel ”de-carbonisation” af industrien.

Det oplyser Wallenius Marine i en pressemeddelelse.

IWSA har i alt 130 medlemmer, som på forskellig måde arbejder for, at vind- og sejlteknologi skal komme til at spille en større rolle i skibsfartens arbejde for at reducere CO2-udledningen. Der er i øjeblikket ingen danske rederier med i organisationen, men det danske selskab Blue Technology er blandt de 130 medlemmer.

- Vi er virkelig begejstrede over udviklingen af vindløsninger generelt og i særdeleshed over vores banebrydende Oceanbird-projekt. Vi ser anvendelsen af vindfremdrivning som en nøgleløsning på industriens udfordringer med CO2. Derfor er det kun naturligt for os at slutte os til International Windship Association i dens bestræbelse på at videreudvikle sektoren, udtaler Per Tunell, Vice President hos Wallenius Marine.

Læs mere: Wallenius vil levere stort vindrevet bilskib i 2024

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094