23948sdkhjf

Navne: Formanden er gået i land

Efter en årrække som formand for Venneselskabet M/S Museet for Søfarts Venner, besluttede formanden, Kommandøkaptajn Peder Ellegaad Larsen, HD, BA, på selskabets seneste generalforsamling at gå i land og overlade roret til yngre kæfter.

Herved slutter endnu en del af formandens maritime karriere, der begyndte som nyboderdreng tilbage i 1939. Efter gymnasietiden, der i sommerferierne blev afbrudt af nogle måneders sejlads med DFDS´ ’Katholm’ og ’Tunis’, fortsatte uddannelsen på Søværnets Officersskole.

Lang tjeneste i Søværnet
Efter afgangseksamen påbegyndtes en 40 år lang tjeneste i Søværnet, der sluttede med at han blev pensioneret som Chef for Marinestation Holmen den 31 DEC 1999..

Peder Ellegaard Larsen har i mange år været medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund valgt for Det Konservative Folkeparti. I en periode som Viceborgmester .

Efter pensioneringen er der blevet mulighed for at kaste sig over historiestudiet, der blev afsluttet med en bachesloreksamen i historie fra Saxoinstituttet på Københavns Universitet, men de fortsatte studier blev desværre afsluttet af en øjensygdom.

Udover Venneselskabet har han været valgt til en række formands-/bestyrelsesposter i bl.a. Maritim Kontakt, Marinehistorisk Selskab og sin egen ejerforening på Frederiksberg.

Herudover er Peder Ellegaard Larsen Ridder af Dannebrogordenen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11