23948sdkhjf

Navne: Formanden er gået i land

Efter en årrække som formand for Venneselskabet M/S Museet for Søfarts Venner, besluttede formanden, Kommandøkaptajn Peder Ellegaad Larsen, HD, BA, på selskabets seneste generalforsamling at gå i land og overlade roret til yngre kæfter.

Herved slutter endnu en del af formandens maritime karriere, der begyndte som nyboderdreng tilbage i 1939. Efter gymnasietiden, der i sommerferierne blev afbrudt af nogle måneders sejlads med DFDS´ ’Katholm’ og ’Tunis’, fortsatte uddannelsen på Søværnets Officersskole.

Lang tjeneste i Søværnet
Efter afgangseksamen påbegyndtes en 40 år lang tjeneste i Søværnet, der sluttede med at han blev pensioneret som Chef for Marinestation Holmen den 31 DEC 1999..

Peder Ellegaard Larsen har i mange år været medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund valgt for Det Konservative Folkeparti. I en periode som Viceborgmester .

Efter pensioneringen er der blevet mulighed for at kaste sig over historiestudiet, der blev afsluttet med en bachesloreksamen i historie fra Saxoinstituttet på Københavns Universitet, men de fortsatte studier blev desværre afsluttet af en øjensygdom.

Udover Venneselskabet har han været valgt til en række formands-/bestyrelsesposter i bl.a. Maritim Kontakt, Marinehistorisk Selskab og sin egen ejerforening på Frederiksberg.

Herudover er Peder Ellegaard Larsen Ridder af Dannebrogordenen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109