23948sdkhjf

IMO lagt ned af hackere

Imens det franske containerrederi CMA CGM kæmper for at komme sig over et hackerangreb, er også FN's maritime organ, IMO, nu blevet ofre for et cyber-krigere. 

I et Twitter-indlæg skrev IMO i går, at organisationens it-systemer er under angreb, og at den arbejder med FN's it-afdeling og sikkerhedseksperter på få systemerne op at køre hurtigst muligt, identificere kilden til angrebet og forstærke it-sikkerheden for at afværge yderligere angreb. 

I skrivende stund er der ikke adgang til IMO's hjemmeside. Heraf fremgår det blot, at hjemmesiden er under vedligehold. 

I CMA CGM arbejder man nu på femte dag med at håndtere det angreb, der blandt andet har lagt det elekroniske bookingsystem ned. Det er ikke vitalt nyt om angrebet fra rederiet, og containershipping-analytiker Lars Jensen sidestiler på den baggrund angrebet med det, som Mærsk var udsat for for tre år siden.

- Vi ved endnu ikke, hvordan angrebet kan sammenlignes med angrebet på Mærsk i 2017, men på baggrund af det faktum, at vi nu er på femtedagen, vil det være sikkert at konkludere, at i forhold til de overordnede perspektiver har vi at gøre med noget lignende, skriver han i et indlæg på Linkedin.

Efter angrebet i 2017 gik der otte dage, før størstedelel af det onlinebaserede bookingsystem var oppe at køre igen. 

Læs mere: Forsvarsminister roser Desmi for håndtering af hacker-angreb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11