23948sdkhjf

Ny dansk skibsmægler satser på vestkysten

Ny skibsmægler ser marked efter store investeringer i havneinfrastruktur på den jyske vestkyst

Der er heftig aktivitet på kajarealerne i flere af de vestjyske havne. Store investeringer i havneudvidelser og nye faciliteter har for alvor sat skub i væksten, der skaber travlhed blandt lokale virksomheder. Det er den vækst, som den nyetablerede skibsmæglervirksomhed North Sea Agency a/s nu vil understøtte med løsning af maritime serviceopgaver langs vestkysten, fremgår det af en pressemeddelelse.

Bag North Sea Agency står Rasmus Buchardt Sørensen, der blandt andet har fået maritime erfaring som forretningsudvikler hos Hanstholm Havn. 

- Gennem mit arbejde har jeg set betydningen af de massive investeringer, der er foretaget langs vestkysten, siger han i pressemeddelelsen og henviser til, at der er investeret næsten 100 mio. kroner i kajanlægget på Thyborøn Havn, ligesom Hanstholm Havn netop har afsluttet sin havneudvidelse til 600 mio. kroner.

- Nu skal investeringerne forrentes, og det betyder, at vækstpotentialet skal indfries. Her ser vi en stigende efterspørgsel efter maritime serviceopgaver, som er vores kerneforrentning.

Base i Thyborøn 

North Sea Agency har base på havnen i Thyborøn, men efter eget udsagn også megen fokus på Hanstholm og Hvide Sande. Herfra skal virksomheden hjælpe shipping- og fiskeindustrien med alt fra klarering og befragtning til koordineringsarbejde i forbindelse med anløb.

For Rasmus Buchardt Sørensen har det været vigtigt, at North Sea Agency ikke begrænser sine serviceaktiviteter til én havn:

 - Mange af vores potentielle kunder arbejder på tværs af havnene, og derfor har vi en ambition om at kunne tilbyde den samme service, uanset om et skib anløber havnen i Hvide Sande, Thyborøn eller Hanstholm, siger han og tilføjer, at den stigende efterspørgsel på skibsmæglerservice ikke kun relaterer sig til én havn.

- Derfor er der gode synergier i at brede vores forretning ud over en større del af vestkysten, så vi kan imødekomme efterspørgslen, hvor den opstår og følge kunderne fra havn til havn, siger han. 

Foruden Rasmus Buchardt Sørensen er Michael Lodahl også en del af ejergruppen. Han ejer og driver en række virksomheder i den maritime sektor, herunder blandt andet Danske Fiskeauktioner, Nørresundby Rederi & Shipping samt Thyborøn Stevedore.

Nu ser Rasmus Buchardt Sørensen frem til at komme igang. 

- Efter at have befundet mig i helikopteren og beskæftiget mig med den kommercielle udvikling af sektoren glæder jeg mig nu til at komme helt ned i materien og arbejde tæt på kunden igen, siger han. 

Læs også: Nordjysk vækstmarked og synergi bag nyt dansk rederi

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11