23948sdkhjf

Danmarks største havvindmøllepark sendt i udbud

Udbudsprocessen for Thor Havvindmøllepark er nu skudt i gang, og dermed kan interesserede selskaber byde på at bygge Danmarks største havvindmøllepark.

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Thor er en af de i alt tre parker, som blev aftalt i energiaftalen fra 2018. Den bliver på mellem 800 MW og 1 GW og bliver placeret i Vesterhavet 20 km ud for kysten ved Thorsminde.

- Udbygningen af havvind er helt centralt i regeringens ambition om 70 pct. reduktioner af CO2-udledningen i 2030, og med udbuddet af Thor Havvindmøllepark tager vi nu endnu et vigtigt skridt videre i den grønne omstilling, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i meddelelsen. 

Som noget nyt indgår kabler fra havvindmølleparken ind til land som en del af udbuddet, ligesom byderne på havvindmølleparken har mulighed for selv at vælge kapaciteten på parken, så længe den er mellem 800 og 1.000 MW. Det vil gøre den samlede løsning så billig som muligt, fordi byderne får mulighed for at optimere dimensionerne for både kablerne til land og havvindmølleparkens kapacitet, fremgår det. 

Thor Havvindmøllepark forventes at stå færdig i 2027.

FAKTA - Thor Havmøllepark

  • Den første af de tre havvindmølleparker, der blev besluttet i Energiaftalen fra 2018.
  • Bliver Danmarks hidtil største og skal ligge i Nordsøen, minimum 20 km fra kysten.
  • Skal være fuldt etableret og tilsluttet elnettet senest ultimo 2027.
  • Vil kunne levere strøm til omkring 800.000 danske husstande

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.406