23948sdkhjf

Opdateret: Russisk krigsskib kollideret med reefer i Øresund

Opdateret kl. 11.14 med flere detaljer samt følgende rettelse: Forsvarets Operationscenter oplyste indledningsvist, at patruljefartøjet 'Brigaden' var på vej til kollisionsstedet. Der er dog tale om partruljefartøjet 'Najaden'.

Et russisk krigsskib er kollideret med den 1985-byggede reefer ‘Ice Rose’ i Øresund et par sømil syd for Øresundsbroen. 

Kollisionen fandt sted for kort tid siden i "meget tæt tåge", bekræfter Forsvarets Operationscenter over for Søfart. 

Forsvaret bekræfter, at et af de kolliderede skibe er reefer-skibet 'Ice Rose', som var på vej til  Gøteborg fra Skt. Petersborg. 

Forsvaret kan derimod ikke bekræfte identiteten af det andet skib. Ifølge Søfarts oplysninger er der dog tale om et russisk krigsskib med skrognummer 311, som trods den tætte tåge sejlede med slukket AIS. 

Det danske patruljefartøj 'Najaden' er i skrivende stund undervejs ud til de kolliderede skibe for at danne sig et overblik over situationen. Fokus vil i første omgang på handelsskibet. 

Opdatering kl. 11.14: Forsvarets Operationscenter kan nu oplyse, at der ikke er sket personskade i forbindelse med kollisionen, ligesom der heller ikke er tegn på udslip.

'Ice Rose' er tilbageholdt og ligger nu for anker tæt på det sted, hvor kollisionen skete. Forsvaret vil stadig hverken be- eller afkræfte identiteten på det andet skib i kollisionen, men ifølge operationscentrets meldinger skulle der ikke være sket personskade ombord på nogen af skibene. 

Foruden 'Najaden' er også de svenske myndigheder tilstede i området. Kollisionen fandt dog sted i dansk farvand, og operationen bliver derfor ledet fra dansk side. 

Søfart følger sagen. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219