23948sdkhjf

Blue Water ramt af hackerangreb

Blue Water Shipping har lukket ned for hjemmesiden og en række it-systemer for at begrænse skaderne fra et muligt hackerangreb.

Det oplyser den danske logistik- og transportkoncern i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at man opdagede mistænkelig aktivitet på firmaets it-systemer fredag den 11. september.

- Vi tager it-sikkerhed meget alvorligt, og derfor reagerede vi også konsekvent, da vi i vores systemer konstaterede uregelmæssigheder, der indikerede forsøg på hacker-angreb. Cyber-kriminalitet er desværre et ganske udbredt og voksende problem, og da konsekvenserne af et angreb kan være meget omfattende, anser vi det for nødvendigt at lukke vores systemer ned, udtaler Flemming Busch, CFO hos Blue Water i pressemeddelelse.

Tyder på ransomware-angreb

Den transportmæssige drift er intakt og har været opretholdt under nedlukningen, som primært har påvirket den internetbaserede kommunikationen med kunder og samarbejdspartnere.  

- Vi beklager over for vores kunder, at vi i den nuværende situation er påvirkede i vores daglige service over for dem. Nedlukningen giver forstyrrelser – men kun midlertidigt – og vores ansatte er stadig i stand til at løse alle kunders transportopgaver. Vi møder heldigvis stor forståelse for vores håndtering, der jo handler om at beskytte både os selv og vores kunder, siger Flemming Busch. 

Analyser af angrebsforsøget er endnu ikke endeligt afsluttede, men eksperterne vurderer, at et forestående ransomware-angreb er blevet forhindret. 

Onsdag formiddag bærer Blue Water Shippings hjemmeside fortsat præg af at være under angreb.

Læs også: ANALYSE: Blue Water ville udfordre Mærsk på hjemmebanen - det var et meget optimistisk projekt

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143