23948sdkhjf

Lodschefen lod rund fødselsdag passere

Da Brian Schmidt Nielsen i august fyldte 50 år, var det ikke noget han gjorde et stort nummer ud af.

En fridag med familien blev det til, men ingen stor festivitas. Brian Schmidt Nielsen er kendt for at være fagligt dedikeret, men også for sin lune humor og evner som en eminent historiefortæller. Midt i en coronatid hvor andre ikke har kunnet fejre deres mærkedage, valgte lodschefen at lade sin runde fødselsdag passere ubemærket.

Det er kendetegnende for sømanden, der ikke sætter sig selv først, men har udsyn til at udstikke og fastholde kursen og samtidig er klar over, hvordan kollegerne har det og ikke er bange for at tage dialogerne, både de lette og de svære.

Kabelskibe
Siden Brian Schmidt Nielsen trådte sine barnesko i Sønderho på Fanø har han haft havet i blodet. Allerede fra en ganske ung alder vidste han, at han en dag ville være kaptajn og derefter lods. Og det fastlagte mål blev hurtigt forfulgt.

Som kaptajn sejlede han kabelskibe for Alcatel, og når han var hjemme fra langfart, rejste han landet rundt for at drikke kaffe med lodseriernes lodsformænd for at skaffe sig vej til en samtale. Kaffemøderne rokkede ikke ved, at Brian Schmidt Nielsen er erklæret tedrikker, men til gengæld forfulgte han målrettet en meget direkte karrierevej.

Allerede i 2002 blev han lods i Smålandsfarvandet og nød de faglige udfordringer ved jobbet, hvor det klassiske lodsarbejde blev forenet med smukke morgenture gennem solopgange i Guldborgsund. Siden meldte ambitionerne om at lodse store skib til kaj, og Brian Schmidt Nielsen blev en del af holdet i Stigsnæs og Korsør som senere blev lagt sammen med lodserne i Kalundborg til et stort område. Sammenlægningen medførte også, at der opstod mulighed for erfaring med STS-operationer.

Repræsentant for lodser
Allerede hurtigt efter sin ansættelse var han af den daværende lodsformand blevet udpeget til at repræsentere lodserne i farvandslodseriet i et it-projekt, der førte til, at lodserne fik digitale værktøjer. Selv vurderer han, at han blev udpeget, da han aldrig har været bekymret for at stille de opklarende spørgsmål.

Det succesfuldt afviklede it-projekt førte videre til Portable Pilot Unit-projektet, der førte til et simulatorprojekt. DanPilot var blevet stiftet, og nu var der fokus på uddannelse, hvor lodser trænede lodser ved hjælp af en simulator. De faglige muligheder i at læse teori og afprøve den i en simulator sammen med kompetente kolleger var givende og satte perspektiv på de mange forskellige forhold i danske havne og farvande. Udviklingen af nye interne kurser blev også indgangsvinklen til fire år som vicelodschef i DanPilot, inden ved årsskiftet tog springet og blev lodschef.

Her arbejder lodschefen med ildhu for, at den faglige udvikling skal konsolideres af teknologien. Stoltheden over kollegernes dybe faglighed lyser ud af lodschefen, når han betoner, at lodsens lokalkendskab aldrig kan erstattes af teknologien, men der skal ske en fortsat udvikling, der giver værdi og mening.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078