23948sdkhjf

Fusionerede klynger har samlet ny bestyrelse

Efter at tre maritime klynger er gået sammen i Marlog, er en ny bestyrelse nu på plads

En ny bestyrelse i en ny klynge har set dagens lys, efter at MDC, Fyns Maritime Klynge og Marcod foruden Transportens Innovationsnetværk har fusioneret til en samlet klynge under navnet Marlog (Maritime and Logistics Innovation Denmark).

Marlog skal arbejde med at styrke innovation på tværs af hele erhvervet med fokus på grøn omstilling, digitalisering og kompetencer. Til at stå i spidsen for arbejdet er Peder Gellert Pedersen, executive vice president i DFDS og chef for færgedivisionen, nu blevet valgt som formand ved et konstituerende bestyrelsesmøde

”Vi har nu en super stærk bestyrelse på plads i Marlog, der er klar til at arbejde for innovation og udvikling i erhvervet. Vi står over for en række store udfordringer i vores erhverv, specielt den grønne omstilling, som vi kun kan klare i fællesskab. Derfor er jeg stolt af, at vi nu har en stærk bestyrelse, der er bredt geografisk forankret og inkluderer alle grene af erhvervet, siger han i en pressemeddelelse og henviser til, at både skibsdesignere, udstyrsproducenter, logistik, rederier, havne samt forskning og uddannelse er repræsenteret.

På generalforsamlingen blev Jytte Ravn Jyrkinewsky, der er chief engineering officer i Odense Maritime Technology, valgt som næstformand af Marlogs bestyrelse.

Direktør for Marlog bliver Mikkel Navarro Hansen. Han har en maritim baggrund fra A.P. Møller-Mærsk samt en MBA i shipping og logistik. Mikkel Navarro Hansen har arbejdet på land de sidste 20 år i en række rederier, og de sidste fem år har han været direktør for MDC, Maritime Development Center.

- Med Mikkel ved roret for Marlog lægger vi godt fra land. Det er en stor opgave, han og hele det stærke team har, siger Peder Gellert Pedersen.

Han tilføjer, at bestyrelsen desuden er stolt af, at det lykkedes at etablere en klyngeorganisation med afsæt i virksomhederne og deres behov.

- Derfor står vi rigtig stærkt med kontorer fra første dag i henholdsvis Esbjerg, Frederikshavn, København, Rønne og Svendborg til at servicere vores medlemmer, siger han. 

Marlogs bestyrelse består nu af:

  • Peder Gellert Pedersen, executive vice president, Ferry Division DFDS (formand)
  • Jytte Ravn Jyrkinewsky, chief engineering officer, Odense Maritime Technology (næstformand)
  • Lars Henrik Hejlesen, senior manager, MAN Energy Solutions
  • Morten Brandborg, managing director, Wärtsila
  • Søren Nørgaard Thomsen, CEO, Blue Water Shipping
  • Pia Ankerstjerne, CEO, Martec
  • Jens Roedsted, Director, Force Technology
  • Erik Østergaard, CEO, Dansk Transport og Logistik
  • Anne Steffensen, CEO, Danske Rederier
  • Jenny Braat, CEO, Danske Maritime
  • Tine Kirk Pedersen, direktør, Danske Havne

Læs mere: Det Blå Danmark sammen om ny klynge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093