23948sdkhjf

Mærsk varsler reorganisering og fyringer i intern mail

Mærsk vil i dag annoncere afskedigelser som del af en større omorganisering af selskabet.

Det fremgår af en intern mail til medarbejderne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Omorganiseringen vil nærmere bestemt ramme speditionsvirksomheden Damco og rederiet Safmarine, der vil ophøre med at eksistere som selvstændige enheder.

Mærsk har ikke givet nogen kommentarer til historien. Reuters melder ikke noget om, hvor mange job der bliver berørt af den nye organisering.

Over for Ritzau ønsker Mærsk ikke at fortælle andet, end at koncernen "er i en proces med at transformere sig til et integreret selskab".

Læs også: Mærsk gør kombineret rute med skib og tog permanent

- Som tidligere meddelt vil vi fortsætte med at undersøge alle muligheder for at høste synergier og integrere yderligere for at samle og forenkle vores kunders forsyningskæder og forbedre kundeoplevelser, skriver Mærsk i en mail til Ritzau.

Sidste år havde Mærsk godt 83.000 medarbejdere. Medarbejderne er fordelt ud over en række forskellige forretningssegmenter. Det største forretningssegment hos Mærsk hedder Ocean, og dækker over de aktiviteter, der vedrører shipping af containere, herunder rederiet Safmarine. 

Safmarine har historisk set været forbundet med nord- og sydgående sejladser samt ruter til og fra Afrika. Mærsk købte rederiet i 1999, og valgte dengang af beholder Safmarine som en selvstændig enhed i stedet for at lægge det ind under Maersk Sealand-brandet. I 2011 blev en række interne funktioner i Safmarine dog lagt ind under Maersk Line.

Damco hører under forretningssegmentet Logistics & Services.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141