23948sdkhjf

Mærsk-formand: Klima-investeringer er god forretning

Et langt stykke hen ad vejen er det en god forretning at investere i tiltag, som gør virksomheden mere klimavenlig. 

Sådan lyder det fra Jim Hagemann Snabe, der er bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk og den yske industrigigant Siemens. Han har ladet sig interviewe til en ny bog med titlen "Hvis vi vil", som Finans har bragt et uddrag af.

- Mit største håb er, at vi dropper antagelsen om, at det er økonomisk dyrt at lave en omstilling til en bæredygtig verden. Det mener jeg simpelthen ikke, det er, siger Jim Hagemann Snabe.

Et eksempel er Mærsks tilbud om klimavenlig transport, hvor kunderne mod en merpris kan få deres container fragtet på brugt madolie i stedet for traditionel bunker. Her er erfaringen, at kunderne er villige til at betale mere for den klimavenlige transport, end merprisen er for at bruge det klimavenlige bunker. 

Jim Hagemann Snabe henviser til, at to tredjedele af de mulige grønne investeringer giver en økonomisk gevinst, imens den sidste tredjedel ikke giver profit nu og her. Det kan dog ændre sig, efterhånden som teknolgien bliver udviklet.

- Tesla har en konkurrencefordel lige nu, hvor markedet skifter fra at være diesel- eller benzinbiler til at være elbiler. De kom foran, inden det var relevant, og da det så blev relevant, var de langt foran, siger Jim Hagemann Snabe og tilføjer, at selvom Tesla sælger langt færre biler, har selskabet en større markedsværdi en fx. Fiat-Chrysler-koncernen. 

Bogen "Hvis vi vil: Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent” udkommer på Gads Forlag i morgen. 

Læs også: Mærsk-topchef: ”Slut med scrubber – det er en forfærdelig ting”

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156