23948sdkhjf

10 polske fiskere druknede i 1975: Nu er berømt skibsvrag bjærget

11. januar 1975 druknede 10 polske fiskere ved et frygteligt forlis i forhavnen i Hanstholm. Nu er en del effekter og store dele af vraget blevet bjærget i forbindelse med den igangværende havneudvidelse
Skibsnavnet ’Brda’ er for beboere i Hanstholm og nærmeste omegn et navn, der har sat sig fast i manges hukommelse, og som sender tanker tilbage til en stormende vinteraften 11. januar 1975, da den store polske trawler Brda sank i forhavnen og 10 polske fiskere af den 27 mand store besætning druknede.

https://www.soefart.dk/article/view/7295...

Det skriver Nordjyske.

De 10 fiskere forsvandt én efter en i bølgerne for øjnene af hundredvis af folk, der gerne ville hjælpe, men ikke kunne nå ud nå til det forliste skib, der lå med skibssiden over vandet. Blandt andet fordi man dengang ikke havde det redningsgrej, der kunne bruges til redning ved sådanne forlis. 17 fiskere blev heldigvis reddet af redningshelikopter.

Nu er effekter og store ståldele af Brda blevet bjerget af uddybningsfartøjet ’Toste R’, som udfører en del af den 10 meter uddybning og oprensning, der netop nu er ved at blive færdiggjort ved det nye dybvandskaj.

Nordjyske har erfaret, at blandt andet skibsklokken er blandt de bjergede effekter, som også består af rebblokke, kæder og wirer. De større dele er blandt andet nederste del af Brdas stævn og flere spant-stykker og bundele fra ståltrawleren, der var nittet sammen.

https://www.soefart.dk/article/view/7364...
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14