23948sdkhjf

Stor leverance til DP3-installationsskib

Wärtsilä skal levere til offshore vind-nybygning, som er målrettet det asiatiske marked

Wärtsilä skal levere systemer til et 217 meter langt DP3-heavylift- og havmølleinstallationsfartøj, kontraheret af et joint-venture mellem belgiske DEME og Taiwan-værftet CSBC, der også skal bygget skibet.

’Green Jade’, som fartøjet kommer til at hedde, skal leveres i slutningen af 2022. Nybygningen blev bestilt i april og får en offshorekran med en løftekapacitet på op til 4.000 tons og et dæksareal med styrke til den seneste generation af monopæle og møllekomponenter.

- Vi har tidligere leveret en betydelig pakke med integrerede løsninger til en af partnerne i joint-venturet. Den her ordre er bl.a. resultatet af det tidligere succesfulde samarbejde, udtaler Östen Lindell, Director, Marine Unit East Asia & China, Wärtsilä i en pressemeddelelse.

Og pakken til det aktuelle nybygningsprojekt er også omfattende. Den består ifølge Wärtsilä således af 46DF og 20DF mediumspeed dualfuel-motorer, tunnel-thrustere og styrbare thrustere, det bagvedliggende DP3-kontrolsystem, navigationssystemer samt katalysatorer.

’Green Jade’, er øremærket til det asiatiske offshore vind-marked, hvor første installations opgave ventes at blive i Taiwan Strædet i 2023. Den lokale regering har en målsætning om, at 20 pct. af Taiwans elektricitet skal komme fra vedvarende energi i 2025.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094