23948sdkhjf

Skibskreditten brænder nallerne på investeringer

En række tabsgivende investeringer har ført til, at Danmarks Skibskredit er kommet ud af første halvår 2020 med et underskud på 25 mio. kroner. 

Det fremgår af det nyligt offentliggjorte halvårsregnskab. Hvor omsætningen fra renter og gebyrer er faldet en anelse til 282 mio. kroner fra 305 mio. kroner i første halvår 2019, har pengeinstituttet tabt 106 mio. kroner på investeringer i dette års først seks måneder. I samme periode sidste år satte skibskreditten 29 mio. kroner til på sine investeringer. 

Danmarks Skibskredits portefølje af investeringer består af obligationer – primært danske statsobligationer og andre obligationer med lignenden risikoprofiler (AAA-rating), fremgår det af regnskabet. 

I regnskabet betegner formand Eivind Kolding og CEO Erik I. Lassen resultatet som "utilfredsstillende", men tilføjer, at tabet på investeringer hænger sammen med, at de finansielle markeder i marts og april reagerede kraftigt på corona-pandemien. 

På den positive side konstaterer skibskreditten, at der inden for de konventionelle shippingsegmenter – det vil sige alt undtagen offshore – ikke var nye misligholdelser af lån i løbet af halvåret. 

For 2020 som hele forventer Danmarks Skibskredit, at niveauet for udlån til shippingbranchen vil holde niveauet eller blive en anelse lavere, end det var sidste år. Det hænger sammen med, at klienterne har reduceret aktiviteten inden for køb og salg af fartøjer. 

Alt i alt giver Danmarks Skibskredit udtryk for optimisme, selvom coronakrisen har rystet og rusket – både når det gælder fremtiden for sin egen forretning og shipping som branche. 

- Vi tror stadig på, at shipping som hele vil komme styrket tilbage på mellemlangt sigte, understøttet af en kraftigt forbedret balance i udbud og efterspørgsel, fremgår det af regnskabet.

Læs også: Klodens store værfter løber tør for ordrer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173