23948sdkhjf

Over en million passagerer sejlede gratis i juli

Der har været travlt på landets småfærger i juli, hvor mange passagerer tog imod tilbud om at sejle gratis

Turister i det danske sommerland har taget tilbuddet om gratis færgeoverfart til en række mindre øer til sig. Det viser en opgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

De 53 indenrigsfærger, der havde tilmeldt sig ordningen, hvor staten kompenserede billetprisen for gående og cyklister, havde 1.074.215 passagerer med ombord i juli inden for ordningens rammer. Af dem har 161.696 haft deres cykel med ombord.

Sammenlignet med 2019 er der tale om en stigning af passagerer på 60 pct., mens antallet af cykler er steget med 120 pct.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet

I Danske Rederier håber man nu, at mulighederne for gode oplevelser på de danske øer vil være friske i erindringerne, når sommerferien skal planlægges næste år.

- De gratis færgebilletter betød, at vi fik fyldte indenrigsfærger på kort tid. På trods af lidt udfordringer med kapaciteten på enkelte overfarter er det samlet set gået rigtig godt. Færgerederierne har haft gang i butikken, og mange danskere har fået øjnene op for de danske øer. Vi tror på, at mange vil vende tilbage de kommende år, så årets ordning med gratis færger har også været en investering i fremtiden, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier, i pressemeddelelsen. 

I regeringen kalder transportminister Benny Engelbrecht ordningen for "en overvældende succes".

Jeg er stolt over, at vi med dette initiativ har gjort det muligt at skabe nye ferieminder for så mange mennesker, siger han og retter opmærksomheden mod færgerederierne og deres medarbejdere. 

- Der er ingen tvivl om, at det også har været en oplevelsesrig juli for de mange færgeselskaber og -operatører, som har skullet håndtere det store rykind af passagerer. Jeg vil derfor gerne takke dem for deres arbejdsindsats og for de lokale løsninger, der har gjort, at passagererne er kommet med færgen, samtidig med at de gældende sikkerhedskrav og sundhedsmyndighedernes retningslinjer er blevet overholdt, siger Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen. 

Læs også: Mange færgeruter forlænger gratis tur for gående og cyklister

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156