23948sdkhjf

Hirtshals Havn vil udnytte overskudsvarme fra virksomheder

Som det næste trin i bestræbelserne på at blive bæredygtig vil Hirtshals Havn nu indsamle overskudsvarme fra havnens virksomheder, som skal sendes i fjernvarmenettet eller bruges til produktion.

Det skriver havnen i en nyhedsopdatering

Ifølge analyser udarbejdet af Hirtshals Havn og Hjørring Kommune er der betydelige potentialer i at udnytte den overskudsvarme, der stammer fra virksomhederne på og omkring havnen i Hirtshals, til opvarmning og produktion.

De indledende undersøgelser, der ifølge havnen blot dækker over nogle af virksomhederne på havneområdet, viser, at overskudsvarmen svarer til cirka halvdelen af det samlede fjernvarmebehov i Hirtshals.

- I dag udgør overskudsvarmen omkring 31,5 GWh om året, og vi har begrundede forventninger om, at mængden af overskudsvarme vil stige markant over den kommende årrække, siger havnens bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen.

Ved at udnytte overskudsvarmen fra industrien kan det samlede energiforbrug reduceres, og så kan det desuden åbne op for nye forretningsmuligheder, forudser bestyrelsesformanden.

- Mængden af overskudsvarme betyder også, at det vil være ideelt for virksomheder med et betydeligt varmeforbrug at lokalisere sig i Hirtshals. Desuden vil varmepumpeteknologien kunne udnyttes til at udvide viften af muligheder yderligere. Udfoldelsen af mulighederne vil vise sig med tiden, siger Laden-Andersen.

Tankerne om en energisymbiose på og omkring Hirtshals Havn skal gøres til virkelighed i et tæt samarbejde mellem havnen, en række private virksomheder, Hirtshals Fjernvarme og Hjørring Kommune. Samtidig skal planerne spille sammen med Hjørring Kommunes kommende energiplan.

Læs også: Hirtshals Havn klar til at modtage 'Fjord FSTR' i nyt færgeleje

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141