23948sdkhjf

Godsmængderne falder i Aalborg Havn

Corona-situationen har påvirket store dele af erhvervslivet både nationalt og internationalt. P Port of Aalborgs opgørelse over den samlede godsmængde i første halvår af 2020 viser da også, at godsmængderne i den første halvdel af 2020 er faldet på 5,9 pct. til 1.457.166 ton gods imod 1.582.247 ton i samme periode i 2019.

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Der var budgeteret med en lille stigning i 2020 fra 2019, så i forhold til budgettet er der tale om en negativ afvigelse i de realiserede godsmængder på 6,7 pct. Det skyldes især et markant fald i kul på omkring 50 pct. Flere af de andre grupper overrasker dog positivt – særligt fast bulk, hvor godsmængderne i første halvår er mere end 50 pct. over budget, hvilket giver pladsudfordringer på havnen.

- Et samlet fald i godsomsætningen var jo forventeligt set i forhold til den nuværende verdenssituation, og når vi kigger på påvirkningen i store dele af erhvervslivet, mener vi, at status for første halvår hos Port of Aalborg er tilfredsstillende, siger adm. direktør Claus Holstein i pressemeddelelsen. 

Selvom han melder om et stigende antal jernbanevogne- og anløb samt en god byggeaktivitet i Østhavnen, er havnedirektøren tilbageholdendede med at gisne om, hvordan sidste halvdel af 2020 kommer til at arte sig. 

- Hvis vi skal kunne indhente den negative afvigelse i anden halvdel af året, vil det være netop her (jernbane og byggeri, red.), men jeg tør ikke sige noget om konsekvenserne for årets samlede resultat endnu, da vi lige nu ligger på vippen med øget smittespredning mange steder i verden. Det eneste, jeg er sikker på, er, at udfordringerne ikke er ovre, og vi vil mærke efterdønningerne i lang tid. Spørgsmålet er, hvordan vi hos Port of Aalborg er i stand til at løse dem, siger Claus Holstein. 

Læs også: Cruise to nowhere - Krydstogtskibene er tilbage i de danske farvande

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094