23948sdkhjf

’Broen’ sætter kursen mod Storebælt på søndag

På søndag henter to slæbebåde ’Broen’ i Grenaa efter længere tids oplægning og klargøring for at slæbe den tidligere Storebæltsfærge til Halsskov Færgehavn med forventet ankomst sidst på formiddagen mandag.

Det skriver Sjællandske Medier i dag.

- Det afgørende for transporten har været vejret, idet bugseringen ikke kan foregå, hvis det blæser over fem knob. Her har vi ifølge vejrudsigten et »vindue« fra fredag til mandag med godt vejr, fortæller projektchef Torben Hjelm fra Slagelse Kommune til Sjællandske Medier.

’Broen’ er under opholdet i Grenaa blevet tømt for diskoteksudstyr og andet fra dens mange års brug som flydende diskotek i en række forskellige danske havnebyer. Siden har færgens skrog også fået en overhaling på Grenaa Skibsværft. 

’Broen’ blev leveret i 1952 til Nyborg – Korsør-ruten, men senere flyttet til den nyåbnede bilfærge-rute mellem Knudshoved og Halsskov. Det er her, at færgen, der sidst sejlede på Koldby Kaas – Kalundborg-ruten i 1992, nu skal være udstillings- og kulturcenter i et projekt med Slagelse Kommune i spidsen.

Læs også: Redning af 'Broen' er endelig

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.082