23948sdkhjf

Oplagte isbrydere tæt på ophugning

Hvis der ikke melder sig en køber til de to oplagte statsisbrydere ’Isbjørn’ og ’Danbjørn’ inden for meget kort tid, så igangsættes processen med et salg til en ophugger.

Nogenlunde sådan er budskabet fra Jesper Bo Nielsen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse til Fyns Amts Avis, der har spurgt ind til en status på den lange oplægning i Hals ved Limfjordens østlige munding.

Ifølge Jesper Bo Nielsen ventes EU-udbuddet af skrotningen af de to isbrydere at gå i gang til efteråret, hvis altså ikke der på falderebet melder sig en køber, som på den ene eller anden måde kan bruge fartøjerne.

Senest er det coronaen, der har skubbet processen med en endelig afklaring af de to isbryderes skæbne, fortæller Jesper Bo Nielsen desuden til Fyns Amts Avis.

’Isbjørn’ og ’Danbjørn’ blev sammen med den yngre ’Thorbjørn’ udbudt til salg i januar 2013, to et halvt år efter den politiske beslutning om at nedlægge Søværnets isbrydertjeneste.

Læs også: Nye patruljefartøjer klar til Frontex

Her blev det endvidere besluttet at basere et fremtidigt isbryder-beredskab i de danske farvande, i tilfælde af en ny isvinter, på ind-chartring af tonnage fra private operatører.

Mens ’Thorbjørn’ relativt hurtigt blev solgt til Nordane Shipping i Svendborg, så viste den kommercielle interesse for de to mere end 50 år gamle ’Isbjørn’ og ’Danbjørn’ at være ret begrænset.

De to, i øvrigt efter manges mening smukke skibe har derfor siden juni 2016 været oplagt i Hals.

Udvalg af tidligere artikler om de to oplagte isbrydere

Isbrydere væk fra Hals inden 2019

Nye statsisbrydere bygget til en koldere tid

Danske isbrydere kan sejle som krydstogtskibe

Lokal modstand: Isbrydere skal væk fra Hals

Læs mere om: FMI
Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063